Author Topic: The Fix Jim's Van thread  (Read 4174 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

jimbo74

  • Offline Gold Turtle Award
  • *
  • Turtle Points: 1892
  • Male Posts: 8,730
  • Member since Sep '05
    • View Profile
Re: The Fix Jim's Van thread
« Reply #30 on: Dec 15, 2015, 01:05:35 PM »
as I am finding stuff online, I will be saving it here, so I can reference it

I think I have found for my sensor side, blk=signal, white=heater, grey=ground
:usa:

The cost of freedom is always high, but Americans have always paid it. And one path we shall never choose, and that is the path of surrender, or submission.

~ John F. Kennedy ~

OVRAROK

  • Online The 2.5K Group
  • ****
  • Turtle Points: 22636
  • Male Posts: 2,746
  • Member since Dec '10
    • View Profile
Re: The Fix Jim's Van thread
« Reply #31 on: Dec 15, 2015, 01:16:22 PM »
what brand 02 sensor do you have
Even the most primitive society, has an intimate respect for the insane.

jimbo74 [OP]

  • Offline Gold Turtle Award
  • *
  • Turtle Points: 1892
  • Male Posts: 8,730
  • Member since Sep '05
    • View Profile
Re: The Fix Jim's Van thread
« Reply #32 on: Dec 15, 2015, 01:29:03 PM »
from what I have found I think it is an Ultra-Power


trying to see if I can find the OE wiring diagram right now to identify the harness wire colors

:usa:

The cost of freedom is always high, but Americans have always paid it. And one path we shall never choose, and that is the path of surrender, or submission.

~ John F. Kennedy ~

OVRAROK

  • Online The 2.5K Group
  • ****
  • Turtle Points: 22636
  • Male Posts: 2,746
  • Member since Dec '10
    • View Profile
Re: The Fix Jim's Van thread
« Reply #33 on: Dec 15, 2015, 01:33:41 PM »
did you scroll down on that last link, it shows colors, but every color you mentioned was the stripe color
Even the most primitive society, has an intimate respect for the insane.

jimbo74 [OP]

  • Offline Gold Turtle Award
  • *
  • Turtle Points: 1892
  • Male Posts: 8,730
  • Member since Sep '05
    • View Profile
Re: The Fix Jim's Van thread
« Reply #34 on: Dec 15, 2015, 01:34:27 PM »
some of the oe wires had stripes, but the main colors are the ones I posted

ok, went and looked again the rear has a blue w/ black stripe, black, green w/ orange, brown w/ white
 
 as far as the front o2, has the same 2 white, black and gray..... the vehicle side connector is still there, I can't tell what color the wires are, but I do have the stock plug o the vehicle

ok, this might  be what I need for downstream
 
 http://brianesser.com/wp-content/uploads/2012/07/downstreamO2_Connector.png
« Last Edit: Dec 15, 2015, 02:17:12 PM by jimbo74 »
:usa:

The cost of freedom is always high, but Americans have always paid it. And one path we shall never choose, and that is the path of surrender, or submission.

~ John F. Kennedy ~

jimbo74 [OP]

  • Offline Gold Turtle Award
  • *
  • Turtle Points: 1892
  • Male Posts: 8,730
  • Member since Sep '05
    • View Profile
Re: The Fix Jim's Van thread
« Reply #35 on: Dec 16, 2015, 12:10:53 PM »
ok, so for the rear o2, does the heater care if it is positive or negative? or is it not a circuit liek that, and just needs to be hooked up?
:usa:

The cost of freedom is always high, but Americans have always paid it. And one path we shall never choose, and that is the path of surrender, or submission.

~ John F. Kennedy ~

OVRAROK

  • Online The 2.5K Group
  • ****
  • Turtle Points: 22636
  • Male Posts: 2,746
  • Member since Dec '10
    • View Profile
Re: The Fix Jim's Van thread
« Reply #36 on: Dec 16, 2015, 12:23:01 PM »
if the two wires from the 02 sensor are the same color, with no distinct difference, the answer would be no, it doesn't matter
Even the most primitive society, has an intimate respect for the insane.

jimbo74 [OP]

  • Offline Gold Turtle Award
  • *
  • Turtle Points: 1892
  • Male Posts: 8,730
  • Member since Sep '05
    • View Profile
Re: The Fix Jim's Van thread
« Reply #37 on: Dec 16, 2015, 12:27:28 PM »
Well, they are on the sensor, but definitely different on the vehicle side. Since I don't have the plug though, I don't know. It was correctly wired up as a direct fit, plug and play
:usa:

The cost of freedom is always high, but Americans have always paid it. And one path we shall never choose, and that is the path of surrender, or submission.

~ John F. Kennedy ~

Toyotadon

  • Offline Rock Master
  • ***
  • Turtle Points: 371
  • Male Posts: 255
  • Member since Dec '08
    • View Profile
Re: The Fix Jim's Van thread
« Reply #38 on: Dec 16, 2015, 12:47:13 PM »
Should be fine, since you can't tell which is which on the sensor side.

jimbo74 [OP]

  • Offline Gold Turtle Award
  • *
  • Turtle Points: 1892
  • Male Posts: 8,730
  • Member since Sep '05
    • View Profile
Re: The Fix Jim's Van thread
« Reply #39 on: Dec 21, 2015, 10:38:23 AM »
swapped the 4th injector with the one next to it, still getting 304 and 300 codes


the guys on the dodge forum said that the number is 5% difference, meaning my front 2 cylinders are bad, so I probably need new heads.....




still don't have the front o2 hooked up, the rear is hooked up now though
:usa:

The cost of freedom is always high, but Americans have always paid it. And one path we shall never choose, and that is the path of surrender, or submission.

~ John F. Kennedy ~

 
 
 
 
 

Related Topics

21 Replies
4318 Views
Last post Feb 27, 2006, 06:43:59 AM
by CTENG in KS
1 Replies
921 Views
Last post May 23, 2006, 09:53:05 AM
by kneedownnate
50 Replies
13220 Views
Last post Apr 25, 2007, 02:19:56 PM
by CaseyP
54 Replies
6936 Views
Last post Jul 25, 2007, 04:53:57 PM
by JanMarie13
15 Replies
4430 Views
Last post Mar 22, 2009, 12:00:54 AM
by WHITE_TRASH